Meer dan 30 foto’s van Lenny Oosterwijk in Gallery Untitled

In de natuur vindt Lenny Oosterwijk zijn inspiratie. Oosterwijk fotografeert al sinds 2007 foto’s van rivieren. Dat project heeft hij ‘’Heraclitus’’ genoemd, de Griekse filosoof van de uitspraak dat  „niemand kan tweemaal in dezelfde rivier stappen, want steeds zal er ander water stromen”. De foto’s laten het rivierwater zien als abstracte, schijnbaar oneindig bewegende beelden, ze lijken vaak meer een schilderij dan een foto. In 2014 maakte Oosterwijk  rond zijn waterbeelden de film ‘’Heraclitus’’, die werd vertoond op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Zijn autonome werk bestaat intussen ook uit foto’s van zeeën en landschappen.

Heraclitus, Hollandsch Diep

Sound of Silence, Saint Joire

Panta Rhei, Waddenzee

Korenveld, Loraine

https://www.galleryuntitledshop.com/c-3442826/lenny-oosterwijk/